Депутати прокоментували створення ТСК щодо Гандзюк і нападів на активістів

Депутати прокоментували створення ТСК щодо Гандзюк і нападів на активістів

Народні депутати України Олег Барна від фракції БПП та Юрій Павленко  від фракції Опозиційного блоку в ефірі Українського радіо в програмі Сьогодні.Вечері прокоментували створення тимчасової слідчої комісії у справі Катерини Гандзюк та нападів на активістів.
 
На думку Олега Барни, в ситуації війни необхідно обирати між підзвітністю правоохоронних органів та їх ефективною роботою. Створення ТСК показало, що окремі політики цього не розуміють.
 
“Дуже дивною є позиція певних політиканів, які з одного боку хочуть обмежити повноваження президента, правоохоронних органів, прокуратури і так далі, і поряд  з тим вимагають ефективної правоохоронної роботи.  Це абсурд. Ці питання несумісні. Коли ми говоримо про питання безпеки, треба розуміти, що права і свободи мають бути обмеженими. Це було, є і буде в будь якій країні світу, особливо, коли йдеться про війну”, — зазначив Олег Барна
 
Юрій Павленко вважає, що рішення створити ТСК хоч і є необхідним, але надто запізніло.
 
“На жаль, на мій погляд, це рішення і реакція Верховної Ради дуже запізнілі. Звіт правоохоронних органів, і жорсткий контроль за їх діяльністю та результативністю, і тимчасова слідча комісія мали бути створені ще під час перших небезпечних проявів, коли били активістів і журналістів”,— вважає Павленко.
 
За його словами, більше трьох років тому в парламенті було зареєстровано проект постанови про створення ТСК щодо трагедії в Одесі 2 травня 2014 року, а також вбивств Павла Шеремета та Олеся Бузини. 
 
“Більше року я особисто вимагаю від голови Верховної Ради, щоб була поставлена на голосування постанова про проведення парламентських слухань щодо безпеки журналістів, до речі авторами цієї постанови є всі без винятку члени комітету з питань свободи слова і інформаційної політики. Всі ці рішення не ставилися на голосування та ігнорувалася контрольна функція парламенту щодо правоохоронної системи”, — зазначив Павленко.
 
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.
 
Слухати повну версію програми.