Є надія, що щось зміниться у процесі застосування права вето у Радбезі ООН, - політолог Дмитро Левусь

Є надія, що щось зміниться у процесі застосування права вето у Радбезі ООН, - політолог Дмитро Левусь

Результати засідання Радбезу ООН прокоментував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" директор центру суспільних досліджень "Український Меридіан" Дмитро Левусь.

Дмитро Левусь: засідання Радбезу ООН показало, що позитивні сигнали для України є, адже провідні країни Європи та США засудили проведення так званих "виборів" на окупованій Росією частині Донбасу. Навіть Італія приєдналася до цієї заяви, хоча ми знаємо, які люди увійшли до італійської влади, які заяви робив міністр внутрішніх справ цієї країни. Але Росія намагається використовувати засідання Радбезу ООН як мінімум як майданчик для своєї пропаганди. У Росії не було ілюзій з приводу того, що на засіданні дозволять виступити представниці "ЛНР", але ця наполегливість, з якою вони весь час намагаються зробити якісь подібні речі, свідчить про те, що у них ці сподівання є.

Я гадаю, що всі чудово розуміють: нинішня ситуація, коли резолюція Радбезу ООН може бути прийнята тільки, коли не накладається вето одним з постійних членів Радбезу ООН, а Росія є одним з них. Але є надія, що у складі Радбезу ООН може щось змінитися, така робота ведеться.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму Сьогодні. Зранку по буднях з 8.00 до 10.20!