Підвищення ціни на газ поверне мешканців сіл у минуле століття, - політик Олександр Сергієнко

Підвищення ціни на газ поверне мешканців сіл у минуле століття, - політик Олександр Сергієнко

Підвищення ціни на газ ддля населення прокоментував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" політик, директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

По Україні більшість споживачів природного газу у селах мають заборгованість перед постачальником. Дехто хоче взагалі відмовитися від газу. Як бути людям?

Олександр Сергієнко: ця ситуація типова, мешканці сіл масово будують груби, заготовляють та купляють дрова, якщо це можливо. Багато мешканців відмовляються від газового опалення, тому ще не можуть оплатити послуги газопостачання. Можна сперечатися, наскільки приблизно вистачить машини дров, але така ситуація повертає людей у минуле століття та позбавляє благ цивілізації, такий вихід не влаштовує мешканців багатоквартирних будинків. За правилами, відключитися від централізованого опалення може лише весь будинок, а не окрема квартира.

На жаль, тарифна політика уряду і газових компаній веде до того, що люди не платитимуть за газ, борги зростатимуть, підприємства теплокомуненерго занепадатимуть. Після зростання ціни 90% вартості тепла буде складати вартість газу. До того ж, є постанова уряду, яка зобов'язує 90% коштів, які надходять до теплокомуненерго, перераховувати Нафтогазу, у результаті підприємствам нічого не залишається на розвиток, на підтримання у нормальному стані систем теплопостачання. Ця політика заганяє підприємства з теплопостачання не тільки в боргову яму, а й деструктивну конструкцію, коли все руйнується і нічого не відновлюється.

Послухати повну версію програми.
 
 
Сулухайте програму "Сьогодні.Зранку" з 8.00 до 10.00!