Канадський музичний проект "Балаклава блюз" розповідає світові про події на Донбасі

Канадський музичний проект "Балаклава блюз" розповідає світові про події на Донбасі

В ефірі Українського радіо учасники "Балаклава блюз" розповіли, що проект був створений для того, щоб розповісти про те, що відбувається на Донбасі.

Учасники канадського музикального проекту Марія Марчик і Марко Марчик познайомились під час Революції гідності. Нині вони - родина, і вперше після Євромайдану приїхали в Україну. Вони представити свій проект в Дружківці, Торецьку, Попасній. На черзі – Київ, Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів.

За словами музикантів, вони давно хотіли показати свій проект в Україні, хоча їхня творчість орієнтована на західного глядача. Завдяки знайомим відбулася подорож в Україну. Вони представити свій проект в Дружківці, Торецьку, Попасній. На черзі – Київ, Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів.

Марко Марчик: українці перший раз почують нашу музику. Музична основа наших пісень - українські народні пісні, які були б цікаві своєю тематикою. Ми поєднали їх із сучасними ритмами на синтезаторі, додали відеоряд. Мешканці Дружківки, Торецьку та Попасної навіть не очікували, що буде так цікаво, буде така різноманітна музика, адже були також гурти, які грали класичну музику, рок, інді та електро.

Переглянути на Фейсбук.