CБУ перевіряє версію про можливу диверсію на складах боєприпасів поблизу Ічні

CБУ перевіряє версію про можливу диверсію на складах боєприпасів поблизу Ічні

Служба безпеки України повідомляє, що розслідує кілька версій пожежі на території складу боєприпасів поблизу Ічні в Чернігівській області. Зокрема, у спецслужбі відпрацьовують версію про можливу диверсію, повідомляє прес-служба відомства.

«Здійснюється комплекс невідкладних слідчих (розшукових) дій… Також у межах порушеного військовою прокуратурою кримінального провадження за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (службове недбальство – ред.) управління СБУ в Чернігівській області здійснюватиме досудове розслідування», – йдеться в повідомленні. 

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що інтенсивність вибухів на складах боєприпасів поблизу Ічні в Чернігівській області станом на 9:00 "значно зменшилась". За даними Міноборони, якщо станом на 7:00 ранку інтенсивність розриву боєприпасів складала 2-3 вибухи в секунду, то тепер це – один вибух на п’ять хвилин. При цьому на місці події – висока задимленість.

Вибухи почалися в ніч на 9 жовтня. Із прилеглих населених пунктів евакуйовано близько 12 тисяч людей. За даними Генштабу, цивільних мешканців району евакуювали до населених пунктів Іржевець, Парафіївка й Івангород.