Симфонічний оркестр Українського радіо запрошує на оперу Гершвіна "Поргі та Бесс"

Симфонічний оркестр Українського радіо запрошує на оперу Гершвіна "Поргі та Бесс"

У Будинок звукозапису Українського радіо розпочинає свій концертний сезон Симфонічний оркестр Українського радіо. Спеціально для цього концерту до Києва із США прилетів піаніст Володимир Зайцев. Він народився і виріс у Києві, навчався у Житомирському музичному училищі імені Косенка, але вже багато років живе в Америці.

Про новий сезон оркестру розповіли в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" головний диригент оркестру Володимир Шейко та піаніст Володимир Зайцев.

Як відбулася перша репетиція?


на фото: Володимир Зайцев

Володимир Зайцев: я дуже задоволений, сподіваюсь, мною хоч трошки також задоволені ваші прекрасні музиканти.

Як виникла ідея співпраці з Симфонічним оркестром Українського радіо?

на фото: Володимир Шейко

Володимир Шейко: я вже не пам'ятаю коли, але наше знайомство зініціював Володимир, адже він дуже комунікативна, щира, відверта людина, ми одразу стали друзями, з'явилося бажання щось створити, у нашому контексті - пограти, оскільки Володимир один з класних фахівців в Америці по напрямку Гершвіна, він і запропонував зіграти проект Гершвіна. Проект ми виношували досить дового, відкладали з року в рік, але дочекалися 120-річчя Джорджа Гершвіна, зірки зійшлися, що ми нарешті втілили в життя цей проект.

Що вам дає українська публіка?

Володимир Зайцев: для мене це сентиментально-ностальгічний досвід. Я грав у трьох містах - з Тернопільским та Хмельницьким оркестрами а також у рідному Житомирі, куди мрію повертатися знову і знову.

Які солісти виступатимуть у коцерті і що виконуватимуть?

Володимир Шейко: оперу Джорджа Гершвіна Поргі та Бесс виконуватимуть солісти Національної опери України. В образі Поргі - Тарас Штонда, Бессі - Ксенія Бахрітдінова, Тамара Калінкіна буде у двох образах - Клари і Сирини. На жаль, мало часу, адже опера дуже масштабна, багато персонажів, цікаві події. Ми хотіли б, щоб люди згадали і відчули атмосферу Гершвіна.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!