Шкільні лінійки у Черкасах проходитимуть в іншій формі - Валерій Данилевський

Шкільні лінійки у Черкасах проходитимуть в іншій формі - Валерій  Данилевський

Черкаські науковці та методисти напрацювали низку сценаріїв урочистих заходів, які проходитимуть в ігровій формі, тобто неформально.

Шкільні лінійки в Черкасах: чи буде враховано негативний досвід травневих випускних лінійок, коли діти втрачали свідомість? На це питання відповідав в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" начальник обласного управління освіти і науки Черкаської області Валерій Данилевський.

В який спосіб у Черкасах мають намір розпочинати навчальний рік, урочисто, я маю на увазі?

Валерій  Данилевський: Враховуючи ті проблеми, які виникали в результаті проведення урочистих заходів, тобто лінійок у минулому навчальному році, наші фахівці — це і науковці, і методисти напрацювали низку сценаріїв урочистих заходів, які проходитимуть в іншій ігровій формі — з елементами флешмобів, будуть покази мультфільмів, проведення цікавих заходів, тобто неформально. Лінійки в деяких школах будуть в скороченому варіанті. Багато хто запрошуватиме промоутерів, які проводитимуть із дітьми цікаві заходи.

Діти дуже рухливі. Чи передбачені такі умови, щоб все це було безпечним?

Валерій  Данилевський: Власне кажучи, всі заходи, які відбувалися в галузі освіти, починаючи з початку навчального року і закінчуючи його завершенням, вони регламентовані певними заходами безпеки. Зокрема, керівники шкіл та їх заступники переймаються заходами безпеки. Проводяться інструктажі. Ці заходи узгоджуються зі структурами та службами, які мають реагувати, якщо буде загроза життю та здоров'ю дітей. Крім того, передбачено наказом обласного управління освіти і науки Черкаської області  та доведено до всіх керівників навчальних закладів, саме які заходи і коли мають бути вжиті.

Прослухати повну версію розмови.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!