31 серпня в України зникне аналогове мовлення (аудіо)

31 серпня в України зникне аналогове мовлення (аудіо)

За кілька днів — з 31-го серпня — майже на всій території в України буде відімкнено аналогове мовлення. Аналоговий сигнал залишиться тільки на територіях із особливим режимом мовлення, зокрема, на Донбасі.

Тему продовжить Оксана Бовсуновська.

"Кіровоградщина та Київ – перші з українських регіонів, де з 1-го серпня в екпериментальному режимі відімкнули аналогове телебачення. З першого вересня його відключать в решті областей, окрім територій із особливим режимом мовлення. Йдеться про Донецьку та Луганську області, південь Херсонської, північ Харківської і Сумської областей.

Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський каже, що очікували спротиву з боку жителів Кіровоградщини у зв`язку з відключенням аналогового мовлення.

Три населені пункти Кіровоградської області не мають покриття цифровим телесигналом. Це селища міського типу Смоліне і Голованівськ та село Іванківці Знамянського району. Нагадаю, відключення аналогового сигналу тут відбулося 1 серпня.

Голова Іванковецької сільської ради Лідія Магась каже, що відсутність цифрового сигналу не є проблемою для них.

У приймальні Голованівської райдержадміністрації Українському радіо повідомили, що до них не надходило жодних скарг з боку жителів щодо відсутності цифрового сигналу.

За словами Сергія Костинського, аналоговим залишиться сигнал Суспільного та регіональних мовників, що не мають цифрових ліцензій. Ті люди, які не придбали септобокси — обладнання, що приймає цифровий сигнал, не підключилися до кабельних мереж, чи не придбали супутникову "тарілку", зможуть дивитися Суспільне.

Оксана Бовсуновська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!