Огляд культурно-мистецьких подій дня

Огляд культурно-мистецьких подій дня

В ефірі Українського радіо у програмі "Ранковий формат" прозвучав короткий огляд культурно-мистецьких подій дня.
 
У Києві на Співочому полі до Дня незалежності десять районів міста підготували виставку "Чарівний  український міф". Основа квіткових композицій - герої прадавніх українських міфів та легенд. Відвідувачі матимуть можливість не просто насолодитися квітковими композиціями, а й зробити яскраві фото біля них. Композиції зроблені з квітів, які можуть перебувати під палючим сонцем. На виставці є оживаючі стенди. 
 
На Вінничині у місті Погребище сьогодні відбудеться перший український фестиваль "Україна сакральна". Відкриє захід молебень біля козацького хреста "Борцям за волю України." 
 
У селі Моринці, де народився Кобзар, триває "Ше.Fest 2018". П'ятий рік поспіль фестиваль збирає у мальовничому куточку Черкащини українців, поціновувачів творчості пророка Тараса Шевченка. 
 
У Коломиї триває фестиваль автомотоавіатехніки на аеродромі малої авіації. 
 
Третій день триває найбільший музичний фестиваль Дніпра. Хорошу українську музику можна буде послухати на Монастирському острові. Саме там відбуваються концерти фестивалю. Впродовж трьох днів виступлять понад 50 учасників. 
 
У Миколаївській обласі у смт Рибаківка триває фестиваль-конкурс "Таланти світу - 2018".
 
У Львові сьогодні відкриється 3-тій міжнародний фестиваль Параджанова на Левандівці. Під час фестивалю відбуватимуться також майстер-класи для дорослих і для дітей.