Олександр Воробйов: українці ще не оцінили переваги оксамитового сезону

Олександр Воробйов: українці ще не оцінили переваги оксамитового сезону

Про оксамитовий сезон на Азовському морі в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповів голова Генічеської районної адміністрації Олександр Воробйов.
 
Який Ви любите період на морі - оксамитовий сезон, коли стає менше людей, коли, можливо стає трішки сумно, чи навпаки, в цьому є якийсь особливий шарм? 
 
Олександр Воробйов: Найкращий період - травень, вересень, навіть частина жовтня, а інколи і весь жовтень. На жаль, українці ще не зрозуміли цього періоду, але ще все попереду. Уже другий рік поспіль на Арабатській стрільці близько 1,5 мільйона відпочиваючих. Це дуже велика кількість. Сподіваюсь, що люди зрозуміють, що не тільки червень, липень та серпнь, а травень та вересень мають стати для українців оздоровчими періодами. 
 
Арабатська стрілка - абсолютно унікальна місцина. На превеликий жаль, Херсонщина ще залишається такою  terra incognita для українських туристів, адже, окрім морського побережжя є надзвичайно багато  цікавих місцин - озеро Сиваш, гарячі джерела, і надзвичайно корисне повітря на Арабатській стрілці. 
 
Олександр Воробйов: Останніми роками люди побачили природні властивості Арабатської стрілки. Будуючи нову здорову українську націю, ми не маємо права не помічати і лікувальні грязі, і різні джерела, солені озера, рожеву сіль, найчистішу питну воду. Властивості повітря Азовського моря сприяють підвищенню гемоглобіну. Немає такої території у світі. Цінуйте! Не використовувати цей Божий дар - просто злочин. 
 
Що відбувається з цінами у цей період? Вони зростають чи падають?
 
Олександр Воробйов: У 2018 році у цей період тут інші туристи, інші відпочивальники. Це більш прагматичні відпочивальники. Ще зимою були замовлені пансіонати, бази відпочинку. Прагматичність людей зростає. Менше відпочивальників цього року у приватному секторі, але це такий "дзвіночок", бо треба надати більш сучасні умови, належний рівень сервісу.  
 
Прослухати повну версію розмови.