Андрій Логвіненко: "Безпеку пляжу позначають прапорцями різних кольорів"

Андрій Логвіненко: "Безпеку пляжу позначають прапорцями різних кольорів"

Міністерство охорони здоров’я не рекомендує купатися на 164 пляжах, адже там зафіксовано понаднормативне мікробне забруднення. До переліку нерекомендованих потрапили пляжі річок, озер, ставків та морського узбережжя в різних областях України.
 
Як визначити чи дійсно можна на цьому пляжі купатися, розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" заступник начальника служби утримання водних об'єктів комунального підприємства "Плесо" Андрій Логвіненко.
 
У Києві 13 муніципальних пляжів, на яких встановлені інформаційні стенди. На цих стендах є інформація, що є три типи прапорців - зелений, червоний та жовтий. Зелений - купатися можна, жовтий - не рекомендується і червоний - не купатися. На пляжах встановлені вишки рятувальні або флагшток може бути встановлений, на якому відповідні прапорці вивішують. Зазвичай стенди встановлюють на вході, щоб люди, коли заходять на пляж, могли одразу ознайомитися з правилами. І зайшовши на пляж, вони можуть побачити відповідний прапорець. Або можна запитати lifeguard, працівників адміністрації. 
 
 
Прослухати повну версію розмови