Колишній голова ДСНС Сергій Бочковський вдруге спробував зайняти робоче місце (аудіо)

Колишній голова ДСНС Сергій Бочковський вдруге спробував зайняти робоче місце (аудіо)

Звинувачений у фінансових зловживаннях Сергій Бочковський удруге спробував зайняти робоче місце Голови ДСНС.

Сергій Бочковський, колишній голова Державної служби з надзвичайних ситуацій, якого суд визнав чинним головою ДСНС, сьогодні (16 серпня) прийшов на роботу. І вдруге його не пустили на робоче місце.

До цього він приходив на роботу в ДСНС 27 квітня. За черговою спробою Сергія Бочковського поновитися на посаді спостерігала Ольга Шеремет.

Прослухати

У формі рятувальника, з адвокатом і з постановою Київського апеляційного адміністративного суду про поновлення на посаді прийшов до ДСНС Сергій Бочковський. Раніше Окружний адміністративний суд визнав протиправним розпорядження Кабміну від 25 вересня 15-го року про звільнення Сергія Бочковського. Цього недостатньо, сказав директор Департаменту персоналу Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Доценко.

Адвокат Сергія Бочковського Володимир Єніч каже, що ДСНС має виконати рішення апеляційної інстанції, не чекаючи вердикту касаційної.

Держслужба з надзвичайних ситуацій та МВС оскаржують рішення апеляційної інстанції про поновлення Сергія Бочковського на посаді у касаційній інстанції. Тепер рішення за Верховним судом. Але, за словами речника МВС Артема Шевченка, без відповідного рішення Кабміну колишньому голові ДСНС не вдасться поновитися на посаді.

Щодо півмільйона гривень неотриманої зарплатні за час усунення від посади, яку відсудив у Київському апеляційному адміністративному суді, Сергій Бочковський розповів, що вимагатиме компенсації у тих, хто його звільняв.

Нагадаємо, Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького затримали на засіданні уряду 25 березня 2015 року. Його звинувачують в отриманні неправомірної вигоди, зловживанні владою.

Ольга Шеремет.  Українське радіо.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!