Колишнього голову ДСНС Сергія Бочковського не пропустили на робоче місце (аудіо)

Колишнього голову ДСНС Сергія Бочковського не пропустили на робоче місце (аудіо)

Колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, якого суд поновив на посаді, не пропустили на робоче місце.

Сьогодні (16 серпня) він разом з адвокатом прийшов до будівлі ДСНС у Києві. Чому його не впустили, пояснив директор Департаменту персоналу Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Доценко.

Прослухати

Адвокат Сергія Бочковського Володимиром Єніч каже, що в ДСНС мають виконувати рішення апеляційної інстанції, не чекаючи вердикту інстанції касаційної. І жодного розпорядчого рішення кабміну для цього не потрібно, сказав адвокат Володимиром Єніч.

Прослухати

Сам Сергій Бочковський назвав такі дії порушенням закону.

Нагадаємо, голову Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців. Бочковський звинувачення відкинув. 26-го квітня цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним розпорядження уряду про звільнення Сергія Бочковського з посади голови Держслужби з надзвичайних ситуацій. 7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив поновлення Бочковського на посаді. за рішенням суду, Бочковському за «вимушений прогул» має бути виплачено понад 546 тисяч гривень.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!