Підвищується залежність абонентів від інтернету - Олександр Федієнко

Підвищується залежність абонентів від інтернету - Олександр Федієнко

Інтернет буде такими метастазами втручатися в роботу живої людини та маніпулювати нею. Люди все більше залежатимуть від інтернету.

Чи можливий зараз світ без інтернету? Про це розмірковував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" голова правління Інтернет асоціації Олександр Федієнко.

На фото: Олександр Федієнко

Чи можете Ви день прожити без інтернету?

Олександр Федієнко: Я ставлю собі інколи таке завдання: прожити день без інтернету. Це досить важко. Відбувається така вже залежність, як добре повечеряти, так і побути в інтернеті. Організм починає "ковбасити". Ми зараз живемо в такому часі, коли новини оновлюються щосекунди, якщо ваш мозок вже звик до цього, то ви постійно блукаєте у цих просторах інтернету, щоб давати їжу своєму мозку. Він звикає до того, що постійно треба його оновлювати. Але я особисто останнім часом починаю багато читати книжок.

Підвищується залежність абонентів від інтернету. Суспільство переходить у віртуальне спілкування. Людям там простіше висловлювати свої думку, комунікувати, аніж наживо це робити. Це така епохальна штука, яка, на жаль, залишає свій відбиток на сучасному суспільстві. Так чи інакше інтернет буде такими метастазами втручатися в роботу живої людини та буде нею маніпулювати. Люди все більше залежатимуть від інтернету. 

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!