Українські фільми можуть заробляти - Сергій Неретін

Українські фільми можуть заробляти  - Сергій  Неретін

Українські  авторські  фільми можуть заробляти в прокаті як мінімум мільйон гривень, а  допомога  від держави на їх знімання буде потім повертатися назад до бюджету.

Про українське кіно, які фільми знімають в Україні та наскільки прибутково знімати українське кіно розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" перший заступник Голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін.

На фото: Сергій  Неретін

Які показники перших днів прокату українського фільму "Брама"?

Сергій  Неретін: За перші сім днів прокату "Брама" заробила біля мільйона гривень - 924 тис.  І це ще не кінець, бо показ триватиме ще два тижня. Насправді цифра досить скромна, не така вже й велика. Наприклад, навесні цього року був мультфільм "Викрадена принцеса", який зібрав 35 млн. гривень. Така сума вже на рівні з голлівудськими блокбастерами. Але фільм "Брама" - це все ж таки представник авторського кінематографа, не дивлячись на те, що це містичний трилер. Для авторського кіно цифра в 924 тис. гривень за неповних сім днів прокату — досить пристойна цифра. Ще три роки тому ми про такі цифри навіть не мріяли. Якщо хоча б раз на рік одна українська стрічка потрапляла в прокат, то там цифри були більш ніж скромні 50-100 тис. гривень взагалі за весь період прокату. А тепер ми можемо планувати, що українські навіть авторські стрічки зможуть збирати як мінімум мільйон гривень. Тепер допомога  від держави на знімання фільмів, буде потім повертатися назад до бюджету.

 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!