Тривають перемовини для врегулювання питання з подальшим газопостачанням у Києві (аудіо)

Тривають перемовини для врегулювання питання з подальшим газопостачанням у Києві (аудіо)

Постачання газу на київські енергетичні об”єкти не припинятиметься.

Про це повідомив сьогодні Київський міський голова Віталій Кличко. За його словами, поки тривають судові розгляди щодо боргів міста перед компанією "Нафтогаз україни", Уряд дозволив Київміськдержадміністрації закупити необхідний обсяг газу у приватних компаній.

Прослухати

Як повідомила Українському радіо речниця НАК "Нафтогаз" Олена Осмоловська, "Нафтогаз" за дорученням Кабміну готовий врегулювати ситуацію щодо постачання газу у столиці.

Прослухати


Нагадаємо, з квітня цього року теплопостачання у столиці разом з усіма енергетичними об"єктами поетапно передається від компанії "Київенерго", договір з якою закінчився, новоствореному Комунальному підприємству "Київтеплоенерго".

Залишається невизначеною доля боргів Києва перед корпорацією "Нафтогаз України" - зараз суди визначають, чи заборгованість має сплатити компанія "Київенерго", чи їх має прийняти разом з усіма активами компанія-правонаступниця "Київтеплоенерго".

Представники "Нафтогазу" неодноразово повідомляли, що компанія не постачатиме газ на енергетичні об"єкти столиці до розв"язання цього питання.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!