У столиці відбулася акція на підтримку українських політв"язнів (аудіо)

У столиці відбулася акція на підтримку українських політв"язнів (аудіо)

Акція з вимогою до владних структур, щоб ті вжили конкретні заходи для звільнення Олега Сенцова та інших українських політв"язнів, які утримуються на території Росії, відбулась сьогодні в Києві поблизу Адміністрації Президента.

Розповідає Володимир Задворний:

"Серед учасників акції - представники різних громадських організацій. Вони розмістились перед металевою огорожею, що перекрила вулицю Банкову, закривши вільний прохід до будівлі Адміністрації Президента. Учасники акції вимагали, аби Адміністрація Президента та інші владні структури надали суспільству інформацію щодо роботи зі звільнення Олега Сенцова та інших українських політвязнів, які утримуються в Росії.

За словами Олексія Гриценка, активіста Автомайдану, вони прийшли до Адміністрації Президента, аби нагадати як українській владі, так і суспільству про те, що українські політв"язні продовжують голодувати. Мета акції, каже він, полягає також у тому, аби привернути увагу міжнародного співтовариства, яке може посилити тиск на Росію у питанні звільнення українських політв"язнів. У листі до Президента України, що підготували учасники акції, містяться, каже Олексій Гриценко, конкретні вимоги.

Після того, як учасники акції поставили свої підписи під листом, його віддали головному консультанту Адміністрації Президента Ігорю Ахметову, щоб він передав цей лист Петру Порошенку".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!