За роки Незалежності жертвами торгівлі людьми стали більш ніж 230 тисяч громадян України (аудіо)

За роки Незалежності жертвами торгівлі людьми стали більш ніж 230 тисяч громадян України (аудіо)

Сьогодні, 30 липня, - у Міжнародний день протидії торгівлі людьми в усіх регіонах України відбулися акції, мета яких - привернути увагу людей до того, у який спосіб кожен може потрапити до сучасного рабства.

Розповідає Володимир Задворний:

"Для українських громадян проблема торгівлі людьми залишається актуальною впродовж багатьох років, каже один із організаторів акції на столичному Майдані Незалежності, представник національної організації скаутів України Руслан Горчинський. За його словами, за офіційною статистикою за роки Незалежності жертвами торгівлі людьми стали більш ніж 230 тисяч наших співвітчизників. Аби уникнути тенет злочинців, каже Руслан Горчинський треба знати прості речі.

Тим, хто вирішив ризикнути і виїхати в іншу країну на зароБІтки, наприклад, за туристичною візою (це, нагадаємо, незаконно), варто мати з собою контакти тих організацій, які протидіють торгівлі людьми, а також знати адреси і телефони дипломатичних установ України за кордоном. Ефективно протидіяти торгівлі людьми можна тільки об”єднавши зусилля державних структур з громадськими і міжнародними організаціями, говорить перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк. За його словами, прикордонники постійно виявляють людей, які можуть стати жертвами незаконної експлуатації.

Як повідомив начальник департаменту боротьби зі злочинами, пов”язаними з торгівлею людьми Національної поліції Артем Крищенко за півроку виявлено майже 200 фактів торгівлі людьми. Найбільше - 108 фактів - це сексуальна експлуатація. Жертвами сучасних работоргівців, за словами Василя Серватюка, стали також 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей, а також 49 чоловіків, яких піддали трудовій експлуатації".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!