Не можна релігійно залишатися колонією Кремля - Микола Давидюк

Не можна релігійно залишатися колонією Кремля - Микола Давидюк

Україні не можна релігійно залишатися колонією Кремля. В незалежній країні повинна бути своя церква. За інформацією іноземних джерел, автокефалію українська церква може отримаємо, але після президентських виборів. 
 
Про те, наскільки вдало держава пройшла політично складні дні як відзначення 1030-річчя хрещення Русі розмірковував в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.
 
 
На фото: Микола Давидюк
 
За його словами, не так багато людей ходить до церкви як намагаються на ній спекулює. Так було раніше і наразі рівень довіри до церкви вищий, ніж до інституту влади, суду, поліції і всього іншого, тобто її рейтинг досить високи. Церква залишається в топ-3 за рівнем довіри, адже в найскрутніші моменти українці звертаються до церквиі,  і на цьому намагаються спекулювати політики. Він наголосив на тому, що під час відзначення 1030-річчя хрещення Русі ніхто не вдавався до провокацій  і це дуже добре.
 
"Чи повинна церква зараз бути в епіцентрі політичих спекуляцій, думаю що ні. Проте нам не можна релігійно залишатися колонією Кремля. У нас своя країна, повинна бути своя церква. Коли люди жертвують церкві гроші, то вони повинні залишатися в Україні, а не перенаправлятися в Москву.
 
Експерт висловив думку, що за інформацією не українських джерел, автокефалію українська церква може отримаємо, але після виборів.
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" з 8.00 до 10.20!