Модернізувати мережі неможливо без підвищення тарифів - Тетяна Бойко

Модернізувати мережі неможливо без підвищення тарифів - Тетяна  Бойко

Модернізувати теплові мережі можна завдяки довгостроковим інвестиційним програмам, які  напряму означатимуть підвищення тарифів за комунальні послуги. 

Про складну підготовку до зими та наскільки важким буде опалювальний сезон 2018-2019 років говорила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" керівник житлово- комунальних і енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко.

На фото: Тетяна Бойко

За її словами, якщо ми не будемо робити системних змін в галузі, то кожна зима буде гірша. Якщо у нас тепла зима, і немає великих температурних перепадів, то все буде гаразд. Але якщо будуть температурні зниження, то будемо мати проблеми. Крім того, технічно цього року все йде повільніше, ніж торік.

Експерт наголосила, що потрібні системні зміни, адже треба замінити теплові мережі, дві третини з яких по Україні потребують  повної модернізації. "Для цього потрібні кошти, тому доведеться вдаватися до непопулярних рішень. Потрібні довгострокові інвестиційні програми, які будуть напряму означати підвищення тарифів за комунальні послуги".

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!