Лояльність італійського уряду до Росії насторожує - Наталя Іщенко

Лояльність італійського уряду до Росії насторожує - Наталя Іщенко

Українському МЗС треба добре попрацювати, щоб домогтися більш різкого осудження таких дій Італії з боку наших стратегічних партнерів на заході.

Нещодавні заяви віце-прем’єра і міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні на прес-конференції в Москві прокоментувала в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" заступник директора Інституту світової політики  Наталя Іщенко.

На фото: Наталя Іщенко

За її словами, насправді офіційну позицію держави висловлює посол, але  оскільки такі різкі заяви під час прес-конференції в Москві оголошує віце-прем'єр міністр та міністр внутрішніх справ Італії, то це має нас насторожувати. Крім того, наголосила вона, була серйозна заява від італійської сторони в столиці РФ про ветування санкцій щодо Росії. До кінця цього року, вони підготували низку заходів щодо підготовки до зняття або пом'якшення санкцій, які наклав на РФ Євросоюз.

"Поки що ми можемо спокійним, тому що ЄС запровадив санкції щодо Росії до кінця січня 2019 року. Але в жовтні вже прем'єр-міністр Італії поїде до Росі і напряму зустрічатиметься з Путіним. Українському МЗС треба добре попрацювати, щоб домогтися більш різкого осудження таких дій Італії з боку наших стратегічних партнерів на заході".

Нагадаємо, що міжнародна спільнота визнала окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

 

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!