Ігор Гриб: "Факт засудження Павла призведе до його загибелі"

Ігор Гриб: "Факт засудження Павла призведе до його загибелі"

Російський суд повернув справу Павла Гриба прокурорам.

На фото - Павло Гриб

Чого чекати від такого кроку - нових обвинувачень? Ситуацію в ефірі програми Українського радіо "Сьогодні. Ввечері" роз'яснив батько бранця - начальник відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Ігор Гриб.

Що далі? Як ітиме далі справа після цього рішення? Що воно значить?

Ігор Гриб: Це значить, що прокуратура з халатності або невідомо з яких причин висунула звинувачення по статті, якав вже не діє. Коментувати це дуже важко, бо причини знають тільки самі російські слідчі. Подальші дії будуть такі, що Павло може бути залишений в Ростові на Дону, поки це звинувачення буде в процедурі.

Скільки часу піде на доопрацювання? Наскільки справа застрягне в прокуратурі?

Ігор Гриб: Це знають тільки в прокуратурі, бо в їхніх руках і швидкість, і всі дії щодо підготовки нового обвинувачення.

Також відомо, що в документах, які сьогодні фігурували, вказана стара редакція статті, яка передбачає 8 років колонії. А вже діє нова редакція і за нею Павла можуть засудити навіть на 10 років.

Ігор Гриб: У тій ситуацій, яка існує зі здоров'ям Павла, для нього не суттєво - 8 років, 10 років... Річ у тому, якщо він попаде за грати з тим діагнозом, який у нього є зараз, він там просто помре. Сам факт засудження Павла призведе до його загибелі.  
Який зараз стан здоров'я Павла?

Ігор Гриб: Якщо ти майже рік за гратами і не отримуєш адекватної медичної підтримуючої допомоги, яка йому життєво необхідна, якщо ти знаходишся під постійним психологічним тиском, якщо тебе б'ють, принижують і т.п. , за який стан здоров'я можна казати? Якщо наші здорові хлопці попадають за грати і хворими стають, то що можна говорити про хвору людину... Я дуже занепокоєний.


Прослухати повну версію програми

На фото - Ігор Гриб