Запобігти трудовій експлуатації можна завдяки правовій обізнаності - Владислав Власюк

Запобігти трудовій експлуатації можна завдяки правовій обізнаності - Владислав  Власюк

Юристи, які працюють за кордоном, могли через консульські установи надавати безоплатну первинну правову допомогу трудовим мігрантам та запобігати проявам трудової експлуатації. спільний проект про захист прав українців за кордоном.

Про порушення трудових прав українських мігрантів та як цьому запобігти говорив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень"  генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції Владислав  Власюк.

На фото: Владислав Власюк

За його словами, 1 червня в Брюсселі відбувся діалог з прав людини Україна-Євросоюз, де Україна прозвітувала про виконання своїх зобов'язань для забезпечення прав людини в Україні. Він наголосив, що в перше в історії наших стосунків з ЄС українська сторона задавали питання з приводу порушення прав українців в Європейському Союзі національними урядами та закликала вживати заходів.

"Був рівноправний діалог, ми сподіваємося, що піднявши питання на високий політичний рівень, нам вдасться змінити ситуацію. Трудові мігранти зазвичай не інформують компетентні органи, консульські установи, про порушення їх прав. Крім того, важливо не лише дізнатися про випадок, але й треба цьому запобігати. Юристи, які працюють за кордоном, могли через консульські установи надавати безоплатну первинну правову допомогу трудовим мігрантам та запобігати проявам трудової експлуатації".

 

Слухайте програму "Сьогодні. Вдень" по буднях з 13.00 до 15.00!