Проведено понад 20 експертиз у справі Шеремета (аудіо)

Проведено понад 20 експертиз у справі Шеремета (аудіо)

За два роки, що минули з дня вбивства журналіста Павла Шеремета, проведено понад 20 експертиз у справі, деякі ще тривають.

Про це повідомив Українському радіо речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

За його словами, за цей час слідчо-оперативна група опитала кількадесят людей, провела моніторинг ефіру мобільного зв’язку, вивчила записи камер відеоспостереження та матеріалів, що з’являлися в медіапросторі. До проведення експертних досліджень залучено фахівців Федерального бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки. Про підозру нікому не повідомлялося, каже Андрій Лисенко:

Прослухати

 

Головний редактор інтернет-видання "Українська правда Севгіль Мусаєва, яка сьогодні взяла участь у акції з ушанування пам'яті Павла Шеремета на місці його загибелі у Києві, каже, - важливо владі нагадувати, що суспільство чекає на результати розслідування і покарання винних. За її словами, вона і її колеги домагаються, аби кримінальну справу зі статті "умисне вбивство" було перекваліфіковано у "теракт".

Прослухати

 

Нагадаємо, вранці 20 липня у центрі Києва вибухнуло авто, в якому їхав журналіст Павло Шеремет, і яке належало його дружині, співзасновниці інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі. Як згодом встановило слідство, автівку підірвали саморобною вибухівкою.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!