Поради психолога: Вчимося вмикати свідоме ставлення до спілкування

Поради психолога: Вчимося вмикати свідоме ставлення до спілкування

Як вміння розуміти мову людського тіла допоможе людині у різноманітних життєвих ситуаціях, розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Життя плюс" експерт, психолог Валентин Кім.
 
Якщо включити свідоме ставлення до спілкування, то можна визначити, що людина може поводитись досить дивно. Це спонукає вас поставити додаткові питання і побачити, хто перед вами насправді. Спілкування - автоматичний процес. Тобто ми здебільшого не замислюємося над тим, що кажемо. І шахраї дуже часто користуються цим режимом автопілоту. 
 
В наступному році на нас чекають вибори і багато політиків-популістів будуть розкидати свої сітки, заманювати виборців і треба розрізняти, коли людина каже щось впевнено і сама вірить у те, що вона каже, а коли це просто шахрай від політики. Коли людина читає текст, плутається, починає брехати, злитися, коли ти бачиш як виступають кілька політиків, ти одразу маєш розрізнити, хто з них справжній лідер, хто домінує. А це дуже важливо в політиці, бізнесі, у відносинах, хто займає перше місце. І треба розрізняти ці правдиві імпульси. Вони допомагають вам більш уважніше ставитися до свого співрозмовника.