МН-17: точка болю на тілі України (аудіо)

МН-17: точка болю на тілі України (аудіо)

4 роки минає з дня катастрофи у небі над Донбасом пасажирського літака МН-17.

Його було збито у 2014 в районі міста Торез на Донеччині. На борту перебували 298 людей, всі вони загинули. Напередодні роковин катастрофи члени Великої сімки закликали Москву офіційно відповісти на всі питання про трагедію та причетність до неї російських військових. Продовжить Ольга Шеремет.

"Останню інформацію про перебіг розслідування катастрофи об’єднана слідча група оприлюднила 24 травня. Вона офіційно підтвердила знищення авіалайнера російським ЗРК Бук, який належав 53 зенітно-ракетній бригаді ППО, що базується в Курську. За кілька днів після цього лідери Європейського Союзу звернулись до Росії з вимогою визнати відповідальність за збитий пасажирський лайнер. Російський президент Владімір Путін послідовно заперечує причетність Росії до загибелі літака.

Позиція російського президента із 2014 року не змінилася. Російські медіа озвучили різні версії причин трагедії, назвали відповідальними українських військових. Правознавець-міжнародник Володимир Василенко каже: об’єднана слідча група зібрала серйозну доказову базу. І є всі шанси, що у Нідерладському суді, де розглядатиметься ця справа, буде доведено провину російських військових. Але Росія, за його словами, навряд чи піде на співпрацю із нідерландськими слідчими. І відмовиться видати виконавців цього злочину. Говорить Володимир Василенко.

На фото: Посольство Нідерландів. Київ. 17.07.2018.

Літак Boeing МН17 летів із Амстердама до столиці Малазії Куала-Лумпура. Більшість пасажирів - були громадянами Нідерландів. Окрім того, серед загиблих були громадяни Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Індонезії та інших країн. У списку жертв - 80 дітей".

Ольга Шеремет. Українське радіо.


Прослухати репортаж



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!