"Дніпроазот" готовий до роботи, але за умови (аудіо)

"Дніпроазот" готовий до роботи, але за умови (аудіо)

Єдиний виробник рідкого хлору в Україні - компанія "Дніпроазот" - готова відновити роботу за умови підвищення цін на хлор до 30 тисяч гривень за тонну з ПДВ.

Про це Українському радіо розповів комерційний директор ПАТ "Дніпроазот" Дмитро Пустовойт. За його словами, відповідний лист-звернення представники компанії спрямували до Антимонопольного комітету. За даними віце-президента Асоціації "УкрВодоканалЕкологія" Ольги Бабій, без очищеної питної води через 2 - 3 доби може залишитися Кропивницький, у суботу - Харків. Катерина Шевцова докладніше.

"Обладнання для виробництва хлору компанії "Дніпроазот" перебуває у робочому стані і готове до використання, каже комерційний директор "Дніпроазоту" Дмитро Пустовойт. Мета листа-звернення компанії до Антимонопольного коміитету - отримати висновок про можливість підвищення підприємством "Дніпроазот" ціни на рідкий хлор, каже Дмитро Пустовойт.

Ціна за одну тонну, що була досі на підприємстві, є нижчою за європейську, каже віце-президент Асоціації "Укрводоканалекологія" Ольга Бабій. За її словами, уряд має втрутитися у ситуацію.

Альтернатива рідкому хлору є, розповіла доцент кафедри екології і технології рослинних полімерів Інженерно-технічного факультету Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Юлія Носачова.

Українське радіо намагається отримати роз'яснення щодо нинішньої ситуації довкола "Дніпроазоту" в Антимонопольному комітеті та взяти інтерв'ю у чиновників, які опікуються цією проблемою.


Катерина Шевцова. Українське радіо



Прослухати репортаж



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!