Четверті роковини МН-17: вина Росії повністю доведена

Четверті роковини МН-17: вина Росії повністю доведена

Четверті роковини російської терористичної атаки на Боїнг рейсу МН-17.

Як змусити Росію визнати свою відповідальність? В студії програми Українського радіо "Сьогодні. Вдень" - Андрій Миселюк, директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог".

Віталій Науменко: Які перспективи має це довготривале розслідування?

Андрій Миселюк: Після 2016 року, десь біля двох років, було певне таке затишшя, коли спочатку намагалися створити міжнародний трибунал, тобто намагалися якимось чином щоб Росія відповіла за цей злочин. Проте там шанси виглядали з самого початку дуже малими.

У цьому році відбулося певне пожвавлення. Воно пов'язано з тим, що вже вина Росії повністю доведена, вже і Європа, і новий уповноважений США з питань Донбасу Курт Волкер заявляють про те, що Росія має відповісти за це, винні мають бути покарані. І що надає перспектив цьому, що, судячи зі заяв Волкера, це питання може бути використане, як засіб тиску на Росію щодо її позиції стосовно миротворчої місії на Донбасі. Тобто задля того, щоб Росія погодилася на той формат миротворчої місії, на якому наполягають США, Штати, інші країни і Україна теж будуть тиснути на них цим аргументом.



Прослухати