У Києві у 2 рази подорожчав проїзд у комунальному транспорті (аудіо)

У Києві у 2 рази подорожчав проїзд у комунальному транспорті (аудіо)

Поїздки у столичному комунальному транспорті - автобусах, тролейбусах, фунікулері та метро - від 14.07 коштують 8 гривень замість 4 і 5. Для пільговиків проїзд залишився безплатним. Про перший день у столиці за новими транспортними тарифами - у розповіді нашої кореспондентки Тамари Метерчук.

"Запровадження нових тарифів позначилося на роботі транспорту за кілька днів до підвіщення. Біля кас столичного метро напередодні запровадження тарифів збиралися черги - люди намагалися поповнити картки і придбати жетони за старими тарифами. Ті, кому потрібен був один жетон, вистоювали у годинних чергах разом із тими, хто скуповувався наперед. Спілкуюся з кількома пасажирами у черзі біля кас метро і на зупинках наземного транспорту.

Киянка Тетяна Гарбуз розповідає, що вирішила з сином Єлісеєм з”їздити до зоопарку. Рахує, у скільки їй обійдеться поїздка у робочий день.

За словами мера Києва Віталія Кличка, підвищення цін пов'язане з тим, що собівартість проїзду перевищує вартість квитка. А ще потрібно оновлювати транспорт та збільшувати зарплату водіїв, говорить мер.

Опозиційні фракції Київради на сесії спробували скасувати рішення про підвищення вартості проїзду, але їм забракло голосів. Юрій Сиротюк - голова однієї з таких фракцій "Всеукраїнського об'єднання Свобода", каже: необхідно провести публічний фінансовий аудит комунальних перевізників і запровадити єдиний електронний квиток.

За словами голови фракції "Єдність" Олександра Омельченка, після підвищення цін комунальним транспортом, можуть зрости і ціни у приватних перевізників".

Тамара Метерчук. Українське радіо.


Прослухати репортаж
 


Хочеш знати більше? Слухай новини на Українському радіо!