Ґендерна рівність сприяє досягненню балансу кожного з нас

Ґендерна рівність сприяє досягненню балансу кожного з нас

Україна долучилася до світового руху НeForShe, який виступає за рівні права та можливості для жінок і чоловіків. На якому рівні в Україні перебуває проблема гендерної нерівності, розмірковувала в ефірі Українського радіо в програмі "Активізація" програмна менеджерка Британської Ради Ірина Прокоф’єва. 
 
Така ініціатива є дуже важлива, бо вона для широкого загалу може пояснити що таке взагалі ґендер і що не треба лякатися цього слова, поняття, чому в цьому немає нічого поганого, про рівні права для всіх – і для чоловіків, і для жінок. Ми стикаємося іноді щодня із проявами гендерної дискримінації, а самі не завжди навіть це усвідомлюємо. Бо не знаємо, що це поведінка на нашу адресу, певна дія в наш бік. І це власне є дискримінацією.
Особисто я стикалася з дискримінацією при прийомі на роботу, коли мені ставили некоректні питання стосовно мого чоловіка, планів вийти заміж, народження дітей. Що робити з моїм декретом, раптом я захочу в декретну відпустку. Така гендерна дискримінація є найпоширенішою.