Андрій Яйчук: "Ми готові почути будь-які зауваження, щоб вийшов найкращий продукт"

Андрій Яйчук: "Ми готові почути будь-які зауваження, щоб вийшов найкращий продукт"

Чому в Україні немає стратегії боротьби із корупцією? Данський уряд погодився допомогти українцям і профінансував роботу з розробки Антикорупційної стратегії. У програмі Українського радіо "Коло доброчесності" сьогодні йшлося про те, чи може НАЗК розробити закон про Антикорупційну стратегію за підтримки данського уряду. Телефоном - Андрій Яйчук, заступник директора департаменту координації антикорупційної політики НАЗК.

Критики Антикорупційного стратегії вважають, що цьому документу бракує визначеності і в завданнях, і в термінах виконання. Як НАЗК реагує на цю критику? І чи є у вас можливість вплинути на цей документ і внести якісь пропозиції на виправлення цих критичних зауважень?

Ми завжди конструктивно підходили до будь-яких зауважень щодо нашої діяльності, в тому числі щодо положень Антикорупційної стратегії, яка розроблялась НАЗК. Питання в тому, що зараз цей продукт знаходиться на розгляді у Верховній Раді. Ми готові почути  будь-які зауваження і критику до положень цього проекту і на базі комітету доопрацювати положення проекту з тим, щоб вийшов найкращий продукт.

Урядовці вмовляли НАЗК доопрацювати цей проект, але НАЗВ відмовлялося. Що ви можете сказати на це?

Насправді це було так. Ми провели додаткові консультації з міжнародними організаціями і
досягли конструктивної згоди в тих питаннях де у нас були розбіжності. Ми їх врахували і фактично проект, який був внесений на розгляд парламенту, враховує більшість критичних зауважень міжнародних організацій.

А чому не були враховані пропозиції українських антикорупційних експертів?  

Частково надані пропозиції були враховані.

Якщо документ буде провалений у Парламенті, то хто має взяти на себе відповідальність за те, що такого важливого для країни документу півроку вже нема і не буде ще невизначений час?

Я не хотів би коментувати це політичне питання. Маємо те, що маємо.