У столичному метро з'явилися правила поведінки (аудіо)

У столичному метро з'явилися правила поведінки (аудіо)

Як поводитися у метро доступною та сучасною мовою — у столичній підземці з”явилися Правила для людей у виконанні фейсбук-персонажа "Гуся".

9 постерів соціальної промо-кампанії сьогодні розмістили у вестибюлі станції метро "Золоті ворота". А через кілька тижнів плакати з "Гусем" можна буде побачити і на інших станціях та у вагонах.

Більше про писані і неписані правила поведінки у підземці - Ольга Шеремет:

"Змінити культуру поведінки в столичному метрополітені — мета проекту, каже радник начальника метрополітену Наталка Макогон. На стендах — правила, прописані й затверджені рішенням Київської міської ради. Наприклад, необхідність пред’являти оригінал свого дійсного посвідчення, щоб скористатися пільговим проїздом, не заступати за обмежувальну лінію. Є також і неформальні правила - знімати наплічник у вагоні метрополітену, або ж "Люби весь світ і душ вранці", у якому йдеться про гігієну, розповіла Наталка Макогон.

За словами Наталки Макогон, Гусь у метро чемний і не вживає нецензурної лексики. Це, за її словами, стимулюватиме пасажирів бути більш ввічливими, веселими та спокійними. За Гусем стежать десятки тисяч користувачів різних соцмереж, і сьогоднішній захід виводить його із Інтернету, в звичайне життя каже один із продюсерів проекту Едуард Ахрамович.

Опитаним Українським радіо пасажирам неформальні правила поведінки в метро сподобалися.

Наступний етап соціального проекту — відгуки пасажирів проаналізують і створять серію правил метрополітену від пасажирів. За словами Наталки Макогон, охочі зможуть поділитися своїми пропозиціями у соцмережах".


Ольга Шеремет. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!