Валентин Бушанський: "Росія намагається перетворити Лугандонію на зашморг на шиї України"

Валентин Бушанський: "Росія намагається перетворити Лугандонію на зашморг на шиї України"

Росія активізується. Її Чорноморський флот привели у стан бойової готовності, а біля кордонів із Україною з'явилася військова техніка. В студії програми Українського радіо "Україна. Сьогодення" - політолог Валентин Бушанський.

Пане Валентине! Відставка Жебрівського з посади голови військово-цивільної адміністрації - чому його звільнили?

Я думаю, що кращу відповідь би дав пан Жебрівський, але він чомусь мовчить.

Є думка, що Банкова лобіюватиме Жебрівського на посаду голови нового Антикорупційного суду України. Можливий такий виріант?

Треба читати біографію пана Жебрівського, наскільки я знайомий з текстом суду, я сумніваюсь, що він підходить на цю посаду. Потрібна судова практика, роки роботи в антикорупційних органах, юридична освіта, юридичний ступінь... Він не підходить на цю посаду.

Остання активізація Росії у напрямку Чорного моря, а перед тим і Азовського моря. Тепер уже і Придністров'я... Це чергова спроба подратувати Київ, примара великої війни, чи щось іще?

Велика війна вже іде, ми повинні звернути на це увагу. Градус інтенсивності зник, однак війна не перестала бути війною. Чому існує цей конфлікт на Донбасі? Це підточування сил України і примушення України погодитися на анексію Криму. Росія має далекосяжні плани. Крім анексії Криму, Росія глобально зацікавлена в тому, щоб Україна завжди залишалася в зоні впливу Російської Федерації, щоб ми завжди залишалися під владою Золотої орди. Вони намагаються перетворити всю Лугандонію на зашморг на шиї України. І тоді Україні не світять ніякі економічні реформи, ніяка інтеграція в НАТО. І вона не відступить, доки не примусить Україну до виконання усіх цих вимог.

Ресурси Росії вже теж вичерпані?

Як вам сказати. Нафта продається, газ продається, Північний потік працює...