Андрій Логвиненко: "Столичні пляжі небезпечні для відпочинку"

Андрій Логвиненко: "Столичні пляжі небезпечні для відпочинку"

Киян приголомшила новина про те, що комунальне підприємство КМДА "Плесо" не рекомендує купатися на жодному пляжі столиці. Чим обумовлене це застереження і як довго діятиме в програмі Українського радіо "Ранковий формат" коментував Андрій Логвиненко, заступник керівника служби утримання водних об'єктів КП "Плесо".

Пане Андрію! Засмутила мене особисто ваша новина, оскільки я не уявляю початок дня без ранкових запливів. З чим пов'язане це застереження?

Це тимчасове застереження. Нещодавно кияни бачили, які були зливи, і саме це зумовило те, що тимчасово ми не рекомендуємо купатися. Це нормальна практика. Після великої кількості опадів показники води дещо погіршуються і тому бажано не мменше 48 годин утримуватися від купання.

Йдеться про всі без виключення пляжі?

Так. На даний момент це всі, без виключення пляжі. Вивішені жовті прапорці, але я думаю, що найближчим часом покращиться погода і вже в понеділок ситуація зміниться.

А якщо все літо дощі будуть? Що робити?

Я думаю, що такого не буде. Все буде добре.

А ось ці зливи, вони сприяють поширенню інфекційних захворювань?

Опади попадають у водойми і на практичному досвіді після злив ми фіксуємо погіршення стану якості води.

Хотілося б почути від вас загальну оцінку стану водойм у столиці, насамперед, я маю на увазі впив отих ресторанів і кав'ярень, розташованих на воді. Куди вони зливають чи вивозять використану воду?

Ми постійно контролюємо підприємців, які знаходяться поруч із водоймами і не даємо їм можливості виливати туди нечистоти. Звісно, такі випадки можуть траплятися, але ми постійно за цим стежимо і одразу припиняємо.