Фестиваль мобільного кіно "Mobile Flix Fest" триває у Львові

Фестиваль мобільного кіно "Mobile Flix Fest" триває у Львові

В ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" про Фестиваль мобільного кіно "Mobile Flix Fest", який триває у Львові, розповіла програмна директорка фестивалю Вікторія Бабенко.

Що сьогодні можна буде подивитися? Чому ваш фестиваль мобільний?

У нас виникла така ідея, оскільки нині дуже активно розвивається мобільна індустрія. Ми вирішили створити щось цікаве і альтернативне, щоб це відповідало часу, об'єднувало активістів, шанувальників кіно. Ми думаємо, що підтримкою такого формату може бути фестиваль мобільного кіно. Ми запрошували до себе учасників з усієї України, маємо дуже цікаву і широку географію учасників. Сьогодні будемо переглядати їхні фільмів. Учасники дуже різносторонні, різного віку. Зокрема, наймолодшому учаснику - 16 років, а найстаршій - 61. Наш дивіз - "Креативний світ у долоні". Ми вважаємо, що найкращою камерою є та, яка є поруч. Переважно - це мобільний телефон.

Що знімають? Які теми пропонують?

Це була молодіжна тематика "Життя навколо", були і соціальні мотиви, і культурні мотиви. Треба було помітити якісь гарні мотиви, які відображають гармонізацію життя минулого і сучасного.  Але хочу тримати інтригу щодо фільмів. Будемо ввечері їх дивитися.

Де саме можна буде переглянути у Львові?

У Центрв Шептицького, о 18.00 розпочнеться показ фільмів. Уже зараз ми будемо починати панель "1+1" і довідуватися, що саме цікавого дивитися українській аудиторії, зокрема, як молодим активістам поширювати свій контент, щоб він досяг бажаним результатів.