Без гарячої води залишається третина будинків у Києві

Без гарячої води залишається третина будинків у Києві

У Києві без гарячої води залишаються 3 тисячі столичних будинків. Однак ця кількість може збільшитися до 100%, якщо не буде вирішено питання між Нафтогазом та столичною владою,-  інформує "1NEWS" з посиланням на прес-службу Київради.

Про це під час засідання Київради заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

"На сьогодні майже 3 тисячі будинків залишаються без гарячої води – 30% будинків. Через буквально півтора місяця ця кількість може збільшитися до 100%, і, крім того, постачання газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 може призвести до припинення їх роботи, а значить і до збоїв в електропостачанні міста. Це вже техногенна ситуація, це загроза виникнення надзвичайної ситуації в місті Києві", – сказав він.

Раніше представники столичної влади заявили, що Нафтогаз відмовляється поставляти газ для Київтеплоенерго, намагаючись перекласти борги Київенерго на нового надавача послуг.

НАК "Нафтогаз України" наполягає на сумі заборгованості у розмірі 4,8 млрд грн. Близько 1,2 млрд грн із цієї суми – штрафи і пеня.

Тим часом більша частина Києва залишається без гарячої води.

Нагадаємо, питання гарячого водопостачання залежить від рішення НАК "Нафтогаз України" укласти договір із комунальним підприємством "Київтеплоенерго".