Столиця отримає нову символіку

Столиця отримає нову символіку

У Київській міській раді створено робочу групу, яка має напрацювати проект зображення Герба міста Києва.

Про це повідомив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів, інформує прес-служба відомства.

"Зображення герба за авторства Ю.Соломінського, яким активно послуговуються у столиці, згідно з експертним висновком Українського геральдичного товариства, не відображає у повному обсязі традиції київського самоврядування, має порушення норм геральдичної колористики та характеризується невдалим художнім оформленням. Символ Києва має відповідати законам історичної геральдики та вимогам сучасності. Саме тому ми створили робочу групу із залученням експертів. Спільно ми маємо напрацювати технічне завдання, яке міститиме всі ключові елементи та параметри майбутнього Герба", - зазначив Прокопів.

Після того як робоча група розробить технічне завдання, буде оголошено конкурс на створення офіційної символіки міста. З усіх представлених варіантів члени робочої групи обиратимуть фіналістів. А потім уже самі кияни під час громадських слухань матимуть змогу визначити найкращий символ.

У КМДА планують також затвердити порядок використання офіційної символіки Києва, зокрема, у рекламних та комерційних цілях.