У МЗС РФ заявили про “завербувати” СБУ російського журналіста

У МЗС РФ заявили про “завербувати” СБУ російського журналіста

Департамент інформації і друку МЗС Росії закликав міжнародну спільноту відреагувати на так звану спробу Служби безпеки України завербувати журналістку РИА Новости, - передає УНН з посиланням на заяву, розміщену на сайті відомства.
 
"2 червня стало відомо, що Служба безпеки України намагалася завербувати кореспондента РИА Новости в Литві Ірину Високович, яка прибула в український Херсон висвітлювати судовий процес у справі керівника порталу РИА Новости Украина К.Вишинского, заарештованого за безглуздим звинуваченням у державній зраді в рамках сфабрикованої кримінальної справи", - заявили в департаменті.
 
Зазначається, що, зі слів Високович, 1 червня співробітники СБУ підійшли до неї біля входу в зал засідань суду, посадили в машину і відвезли у відділок Служби. Журналістка стверджує, що протягом декількох годин її допитували щодо професійної діяльності, і в підсумку спробували завербувати, змусивши підписати папір про готовність співпрацювати з СБУ і надавати інформацію про співробітників РИА Новости.
 
“Вимагаємо негайно звільнити К.Вишинского і зняти з нього всі звинувачення. Закликаємо профільні міжнародні структури і міжнародне співтовариство належним чином відреагувати на ситуацію з І.Високович”, -  йдеться в заяві.
 
Нагадаємо, 1 червня апеляційний суд Херсонської області не задовольнив скаргу захисту і залишив під арештом керівника РИА Новости-Украина Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді.