Британія може заморозити активи російських олігархів

Британія може заморозити активи російських олігархів

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) розпочало розслідування щодо використання "брудних грошей" російськими олігархами та мільярдерами і може заморозити їхні активи.
 
Про це повідомляє "The Times".
 
"Російські олігархи й мільярдери знаходяться серед 130 людей, активи яких можуть бути заморожені в результаті боротьби з "брудними грошима", розпочатої британськими органами", -йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що у січні агентству були надані додаткові повноваження, зокрема розслідувати походження статків людей, яких підозрюють у скоєнні тяжких злочинів. Якщо вартість майна перевищує 50 тисяч фунтів стерлінгів, тоді власник має пояснити, звідки у нього взялися фінансові кошти.
 
За даними газети, британське відомство інтенсифікувало розслідування щодо бізнесменів, пов'язаних із президентом РФ Володимиром Путіним, після невдалої спроби отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері. Тоді британська розвідка поклала відповідальність за атаку на Росію.
 
Нагадаємо, Сергій і Юлія Скрипалі були отруєні у британському місті Солсбері 4 березня. Британська влада вважає, що проти них застосували нервово-паралітичну речовину класу "Новічок", і що за нападом з високою вірогідністю стоїть РФ. Москва ці звинувачення заперечує.