Клімкін закликав тиснути на Росію для звільнення політв'язнів

Клімкін закликав тиснути на Росію для звільнення політв'язнів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав своїх колег в інших державах вимагати від Росії звільнення українських політв'язнів. 
 
Про це Клімкін написав у суботу, 2 червня, у мікроблозі Twitter, - передає "DW".
 
"Направив листа колегам-міністрам по всьому світу. Попросив, щоб тиснули на Росію і вимагали звільнення всіх", - повідомив очільник українського зовнішньополітичного відомства. Він зазначив, що вважає критично важливим звільнення російською владою кримського активіста Володимира Балуха, режисера Олега Сенцова, а також активіста Олександра Кольченка.
 
У зверненні Клімкін закликав міжнародних партнерів консолідувати міжнародну відповідь на дії Росії, у тому числі посиленням санкцій.
 
Раніше МЗС України повідомляло про вимогу до Росії допустити українського консула до засудженого в РФ кримчанина Олександра Кольченка, який 31 травня оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова. Утім, у зустрічі консула з Кольченком було відмовлено.
 
Нагадаємо, 1 і 2 червня в багатьох країнах світу відбулися акції за звільнення Олега Сенцова та інших ув'язнених у Росії українських громадян.