Українське радіо "Культура" на Книжковому Арсеналі

Українське радіо "Культура" на Книжковому Арсеналі


День п’ятий

У виїзній студії Українського радіо "Культура"  завтра завершальний день. Багато відвідувачів Книжкового Арсеналу мали нагоду й можливість  спостерігати як наживо відомі ведучі Українського радіо ведуть розмови з гостями студії.

Завтра в студії працюватимуть Ірина Славінська,  Леся Воронина,  Олена Гусейнова та Андрій Любіч.

О 10.05 ведуча Ірина Славінська зустрінеться в студії з Володимиром Шейком, генеральним директором новоствореного Українського інституту. Пан Володимир  розкаже про свої плани та про досвід, здобутий під час роботи в українському офісі British Council. І, все ж, як і чим пропагувати українську культуру в світі розпитає ведуча в гостя.

О 12.05 ведуча Леся Воронина поведе розмову  з письменником Володимиром Арєневим про українське підліткове фентезі. Далі в студію завітає італійська письменниця Франческа Мелендрі з перекладачкою Мар’яною Прокопович. Мова йтиме про історичну пам’ять та історичну травму в італійській сучасній літературі.

О 13.00 Леся Воронина порушить питання  про особливості дитячої літератури в Норвегії з письменницею Гудрун Скреттінг. Про українську дитячу поезію ведуча говоритиме із Сашком Дерманським.

О 15.00 в студії працюватиме ведучий  Андрій Любіч. Його гість Юркі Вайнонен, фінський письменник. В контексті творчості письменника мова йтиме і про напрямки  сучасного мистецтва.

О 16:05 ведуча Олена Гусeйнова зустрінеться з поетом Борисом Херсонським. Говоритимуть про його книгу "Родинний архів та інші вірші", українську мультикультурність. І, нарешті, зустріч у студії з автором найкрасивішої книжки 2018 року. Хто це? Слухайте Українське радіо "Культура".

О 17.00 Андрій Любіч поведе розмову на тему: "Як видати книгу, яку ще й купуватимуть?".  Гості його програми – український письменник, книги якого користуються неабияким попитом в Європі та світі Маркіян Камиш та PR-менеджерка Видавництва  Старого Лева  Ксенія Різник.

О 18:00 ведуча Олена Гусейнова  говоритиме про чеську літературу в українських перекладах.  Гостями студії будуть чеський письменник Карел Весели та перекладачка Ірина Забіяка. Далі мова піде про книжковий ярмарок і книжковий фестиваль. Про те, чи потрібно розминатися  цим двом форматам. Про це поділиться думками  Радован  Ауер, директор ярмарку і фестивалю "Світ книги".  

О 19.05  ведуча Олена Гусейнова зустрінеться з  письменницями Словенкою Дракуліч та Оксаною Забужко.  Тема розмови: "Письменник і війна: як думати  про майбутнє".

Слухайте Українське радіо "Культура"!