Google не братиме більше участі у розробці нової технології для сучасної зброї

Google не братиме більше участі у розробці нової технології для сучасної зброї

Американська корпорація Google не продовжуватиме з Пентагоном контракт на участь в програмі, яка передбачає застосування штучного інтелекту для підвищення точності наведення бойових безпілотників.

Про це інформує "The New York Times".

"Компаня Google, яка сподівається запобігти обуренню працівників стосовно того, що технології, над якими вони працювали, можуть бути використані для смертельних цілей, не зможе продовжити контракт із Пентагоном на роботу з штучним інтелектом, який закінчується наступного року", - йдеться у повідомленні.

Корпорація має намір дотримуватися умов чинного контракту по проекту "Maven" аж до його закінчення у березні 2019 року, проте не продовжуватиме його.

Як зазначає видання, багато співробітників Google висловили побоювання, що контракт був першим кроком до використання новітньої технології в сучасній зброї.

Нагадаємо, майже 4 тисячі співробітників компанії підписали петицію з вимогою дотримання "чіткої політики того, що ні компанія Google, ні її підрядники ніколи не створюватимуть військові технології".