Українське радіо "Культура" на Книжковому Арсеналі

Українське радіо "Культура" на Книжковому Арсеналі


День четвертий

Про фемінізм, поезію, дитячу літературу, смисли майбутнього говоритимуть ведучі Українського радіо "Культура"  четвертого дня на Книжковому Арсеналі.

2-го червня у виїзній студії Українського радіо "Культура", яка вже четвертий день поспіль працює на Книжковому Арсеналі вестимуть бесіди з гостями такі ведучі Українського радіо як Ірина Славінська, Олена Гусейнова, Леся Воронина та Павло Вольвач.

Сітка дискусій:

О 10:05 ведуча Ірина Славінська вестиме розмову з професоркою Тамарою Гундоровою  на тему "Одинокі чоловіки" української літератури, а саме про ключові імена письменниць, які започаткували феміністичну традицію в українській літературі.

О 10:30 Ірина Славінська продовжить розмову про поезію, а також про зміни в Україні, що їх видно з-за океану. Мова йтиме про "Вірші Феліцити"   –   нову поетичну збірку Оксани Луцишиної (Україна - США).

О 12:05 ведуча Леся Воронина розповість про новинки дитячої літератури:  чого чекати дорослим і маленьким читачам у цьому році. У розмові візьмуть участь поет і видавець Іван Малкович, а також Тетяна Стус, яка представляє портал дитячої літератури "БараБука".

О 13.00 Леся Воронина говоритиме з перекладачками саги "Гра престолів" Наталею Тисовською та сучасної грузинської поезії у перекладі Наталі Трохим.

О  15.00 ведучий Павло Вольвач зустрінеться у студії з Тетяною та Юрієм Логушами, засновниками літературного конкурсу "Коронація  слова". Мова йтиме про вплив конкурсів на майбутнє літератури. Гості поділяться досвідом Європи і світу. А також говоритиме про Велику європейську історію в дзеркалах приватних історій з австрійським письменником болгарського походження, автором роману "Янгольські голоси" Дімітре Діневим.

О 16:05 в студії працюватиме Ірина Славінська. Гостя: мама Мумі-Тролів   –   перекладачка Наталя Іваничук, яка нещодавно отримала почесну відзнаку в Норвегії. Мова йтиме про скандинавську літературу в Україні.

О 16:30 ведуча  Ірина Славінська розбиратиме роман про війну "За спиною" разом з авторкою Гасею Шиян. Мова йтиме про жінку на війні, але в умовах далекого від фронту міста. Чекати, збирати допомогу, мовчати…

О 17:00 ведучий Павло Вольвач продовжить розмову  на тему війни в літературі. Він вестиме розмову з поетом Борисом Гуменюком. А також говоритиме про родинні саги: пошук ідентичності для побудови новітньої нації чи сублімація  на катастрофі епохи разом з письменниками та видавцями  братами Капрановими.

О 18:00  ведуча Олена Гусейнова розповість про те, як музиканти стають поетами. Її співрозмовником буде  музикант Олег Каданов. Згодом, Романа Романишин та Андрій Лесів з арт-студія "Аграфка" розкажуть про тренди світової книжкової ілюстрації.

О 19:00 Олена Гусейнова завершатиме лінійку програм з виїзної студії Українського радіо "Культура" і говоритиме з репортажистом Войцехом Гурецьким про художній репортаж: письмо та нові виклики реальності. Після – мова йтиме про екранізацію та сценарне письмо у розмові з драматургинею та сценаристкою Наталею Ворожбит.

Слухайте Українське радіо "Культура"!