Церква в Україні може отримати автокефалію вже в липні - Філарет

Церква в Україні може отримати автокефалію вже в липні - Філарет

Українська помісна православна церква може отримати автокефалію вже в липні. 
 
Про це розповів Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, - передає 24 канал.
 
Після того, як Вселенський патріархат надасть українській православній церкві Томос, об'єднаються в одну помісну церкву Православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква, а також кілька єпископів та помісних церков Московського патріархату. "Є всі сподівання, що найближчим часом, я думаю, це буде в липні, ми отримаємо Томос і автокефалію", – сказав Філарет.
 
До речі, 31 травня питання про надання автокефалії української церкви розглянуть 12 єпископів Константинопольського патріархату.
 
До слова, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до вселенського патріарха Варфоломія I з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні, і просять парламент підтримати це звернення.
 
19 квітня Верховна Рада прийняла постанову про підтримку звернення президента до вселенського патріарха про надання томосу на автокефалію Православної церкви в Україні.
 
22 квітня святий і священний синод Вселенського патріархату прийняв до розгляду звернення президента України про надання автокефалії.
 
15 травня Порошенко заявив, що Україна вже "дуже близька" до отримання томосу.