Кім Чен Ин боїться військового перевороту

Кім Чен Ин боїться військового перевороту

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин нервує через те, що йому необхідно залишити КНДР, аби зустрітися з президентом США Дональдом Трампом у Сінгапурі.
 
Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на південнокорейське видання Chosun Ilbo.
 
"За винятком відвідання Китаю двічі цього року, Кім Чен Ин ніколи не залишав Північної Кореї після приходу до влади... І це буде перший випадок, коли він залишить Пхеньян у встановлену дату, тому він, імовірно, хвилюється через багато речей", - сказало джерело.
 
Як зазначає видання, Кім побоюється, що за його відсутності в країні може відбутися військовий переворот.
 
Повідомляється, що щоденний графік лідера КНДР відомий лише вузькому колу наближених до нього осіб. А повідомлення в північнокорейських ЗМІ публікуються тільки після його поїздок або публічних виступів.
 
Однак цього разу дата саміту в Сінгапурі вже оголошена, тому, за словами джерела, якщо в Північній Кореї є якісь групи, що виступають проти чинного режиму, "вони точно знатимуть, коли діяти".
 
Сьогодні чиновники Північної Кореї, вочевидь, уживають заходів, щоб уникнути будь-яких заворушень, пише видання.
 
Як відомо, саміт США-КНДР відбудеться 12 червня у Сінгапурі.
 
Раніше повідомлялося, що держсекретар США Майкл Помпео 30 травня у Нью-Йорку зустрівся з одним з наближених північнокорейського лідера Кім Чен Ина - главою відділу єдиного фронту Трудової партії Кореї Кім Йон Чхолем.
 
Сторони обговорили питання денуклеаризації Корейського півострова і підготовку саміту Дональда Трампа і Кім Чен Ина.