Україна на $1,2 млрд імпортуємо більше, ніж експортує

Україна на $1,2 млрд імпортуємо більше, ніж експортує

В Україні за перший квартал 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року експорт збільшився на 10%. Імпорт – на 13%. Україна на $1,2 млрд імпортуємо продукції більше, ніж експортує.
 
Про це інформує "Свідок".
 
“Російський ринок залишився основним для продажу української продукції. Щоправда виробники знизили поставки на нього на 8%. Далі йде Польща. Україна збільшила поставки товарів, продуктів та послуг на 32%. Можливо, що на початку 2019 року будемо продавати продукції більше до Польщі, ніж до Росії”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
 
За словами експерта, за перший квартал поточного року Італія імпортувала на 25% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. До Туреччини Україна збільшила експорт на 12%, до Індії – зменшила на 9%.
 
“Водночас Україна найбільше імпортує товарів саме з Росії. Багато про що свідчить про приріст у 29%. Другим номером іде Китай, який збільшив поставки товарів до України на 23%. Німеччина продає в Україну товарів більше на 5%, Польща – на 14%, Білорусь – на 2%”, – підсумував Дорошенко.