Бабченку та його родині нададуть цілодобову охорону

Бабченку та його родині нададуть цілодобову охорону

Президент України Петро Порошенко привітав Службу Безпеки України з успішною операцією та доручив надати журналісту Аркадію Бабченку та його родині цілодобову охорону.

Про це глава держави написав у соцмережі Facebook, передає УНН.

“Вітаю Службу Безпеки України з блискучою операцією зі збереження життя російському журналістові Аркадію Бабченку”, — підкреслив Порошенко.

Він наголосив, що українські правоохоронні органи з кожним днем стають сильнішими у протидії російській агресії та всім проявам гібридної війни в Україні.

“Навряд чи Москва заспокоїться — доручив надати Аркадієві та його родині цілодобову охорону”, — заявив Президент.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі заявили, що хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання убивства.