Кабмін відклав підвищення цін на газ для населення

Кабмін відклав підвищення цін на газ для населення

Кабінет Міністрів удруге відклав крайній термін для підвищення цін на газ для населення.

Про це повідомляє lb.ua

Згідно з рішенням, що його уряд прийняв у середу, дія спеціальних зобов'язань "Нафтогазу України" й обласних газопостачальних компаній постачати населенню і підприємствам теплокомуненерго природний газ без зміни поточних цін продовжується ще на два місяці - до 1 серпня.

У пояснювальній записці до постанови йдеться, що переговори з Міжнародним валютним фондом про приведення ціни на природний газ до рівня імпортного паритету ще не завершені, тому, з огляду на закінчення з 1 червня терміну дії положення про покладання спеціальних зобов'язань, виникає необхідність у його продовженні.

Таким чином, ціна газу для поставок населенню і ТКЕ до 1 червня не зміниться і залишиться на рівні 4942 гривень за тис. куб. м, а для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів - 6958 гривень за тис. куб. м.

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня і створення Антикорупційного суду - це дві головні вимоги МВФ, прогрес в яких необхідний для нового траншу в рамках чинної кредитної програми.

Нагадаємо, підвищити ціни на газ уряд мав ще з 1 квітня. За даними відправленого у відставку голови НКРЕКП Дмитра Вовка, зараз ідеться про підвищення тарифів на 65-70%.