Японія може запровадити безвіз із Україною

Японія може запровадити безвіз із Україною

Народний депутат України, співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Японією Леонід Ємець сподівається, що вже до 2020 року візовий режим із Японією буде скасовано і українці зможуть вільно відвідати Олімпійські ігри у Токіо.

Про це він заявив під час презентації туристичної привабливості Японії, повідомляє Укрінформ.

"Ще два роки тому ідея скасування віз для українців в Японії звучала фантастично. Але У 2017 вже успішно проведено рік Японії в Україні, зустрічі на рівні Президента та Прем'єрів. Результатом ми побачимо значну лібералізацію візового режиму. І сподіваємося, що вже найближчі Олімпійські ігри, які відбудуться у Токіо в 2020 році, українці вже зможуть відвідати абсолютно вільно, насолоджуючись гостинністю наших друзів в Японії", - наголосив Ємець.

Водночас Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі висловив надію, що незабаром вдасться відмовитися від візових в'їзних процедур і запровадити прямий авіарейс між Києвом і Токіо

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року Японія спростила візові вимоги для короткотермінового перебування громадян України в цій країні. Термін дії віз збільшили з 3 до 5 років максимум.