Росії не вдасться уникнути відповідальності за збиття МН-17

Росії не вдасться уникнути відповідальності за збиття МН-17

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що Росії не вдасться приховати свою причетність до збиття літака "Малайзійських авіаліній" у небі над Донбасом у липні 2014 року.

Про це він заявив під час ранкового засідання Парламенту, повідомляє Укрінформ.

"Міжнародна комісія, яка розслідує збиття російськими окупантами літака "Малазійських авіаліній", остаточно заявила, що літак збили російські кадрові військові з 53 зенітно-ракетної бригади (ППО з Курська, що є частиною ЗС Росії). Слідчій комісії вдалося з'ясувати у найдрібніших деталях обставини цього жахливого злочину. Це ще раз підтверджує ту позицію, що, власне, російські окупанти розпочали агресію проти України в Донецькій і Луганській областях, і їм не вдасться замаскувати причетність до злочину і проти України, і проти всього цивілізованого світу. І я хочу нагадати міжнародному злочинцю Путіну, що покарання невідворотне. Зло буде покаране", - наголосив спікер.

Нагадаємо, оприлюднені в Нідерландах висновки спільної слідчої групи щодо катастрофи пасажирського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом підтвердили безпосередню відповідальність Росії за цей злочин.

Літак "Малайзійських авіаліній" був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року. Загинули усі 298 чоловік на борту. Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук".